Έρευνα για την σχολική διαρροή και την ανεργία των νέων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο του Έργου ESPY

espy
Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού Έργου ESPY (Experimentation on Social Policy for Youth) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
O Διευθυντής Ερευνών της Palmos Analysis, Πασχάλης – Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, παρουσίασε σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2015 στην Καβάλα, τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία σε νέους ηλικίας 16 – 25 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), σχετικά με τα θέματα της απασχόλησης – ανεργίας των νέων και την σχολική διαρροή στην περιοχή. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού Έργου ESPY (Experimentation on Social Policy for Youth) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα βασικά συμπεράσματα από ποιοτικές έρευνες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του ίδιου έργου σε εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται σε θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης στην περιοχή της ΠΑΜΘ. Τα ευρήματα των παραπάνω ερευνητικών δράσεων θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση του “Οδηγού Πηγών και Συστάσεων” που θα καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση στα ζητήματα ανεργίας των νέων και σχολικής διαρροής στην ΠΑΜΘ και θα περιέχει προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο.