Έρευνα της Palmos Analysis για την TOSOH Hellas

Μεγάλη έρευνα κοινής γνώμης για την αναπτυξιακή προοπτική και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνας (Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα και Κουφάλια) ανέλαβε και διενήργησε η Palmos Analysis για λογαρτιασμό της TOSOH Hellas, τον μεγαλύτερο προμηθευτή παγκοσμίως διοξειδίου του μαγγανίου, του βασικού συστατικού των μπαταριών.

Η έρευνα εστίασε σε ζητήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας, διερεύνησε τις απόψεις των κατοίκων για την παρουσία των βιομηχανιών στην περιοχή και αποτύπωσε τη στάση τους απέναντι στην προοπτική εξάπλωσης της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, καταγράφεται ευρεία αποδοχή του ρόλου της Βιομηχανίας στην ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση της απασχόλησης. Οι κάτοικοι εμφανίζονται θετικοί απέναντι στην προοπτική ενίσχυσης της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή αλλά απαιτούν από τις τοπικές αρχές (Δήμος, Περιφέρεια), αφενός να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, αφετέρου να διασφαλίσουν τους όρους ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας τους.